21-03-2024

Al 15 jaar bezorgt Conchi cliënten in Budel een schoon thuis

Al 15 jaar zet Conchi Scheffers zich met hart en ziel in om mensen een schoon thuis te bezorgen in omgeving Budel. Een mooie baan waar ze nog altijd van geniet.

Conchi vertelt: "15 jaar geleden ben ik via mijn zus binnen gekomen bij Land van Horne. Zij werkte toentertijd als huishoudelijke medewerker op zorgcentrum Mariënburght. Ik zat eigenlijk in de productie, maar toen we ploegendiensten moesten gaan draaien, heb ik de overstap gemaakt naar huishouding. Hoewel ik het spannend vond om over te stappen, was dit het beste besluit wat ik ooit heb kunnen nemen. In de productie ben je alleen met producten bezig en nu direct met mensen, dat maakt het werk zoveel dankbaarder!

 

Ik begon intern bij Mariënburght in het zorgcentrum, vervolgens kreeg ik extern, dus bij de mensen thuis, enkele adressen. Dat vond ik veel leuker om te doen, dus zo heb ik de overstap naar Hulp bij het Huishouden in de thuiszorg gemaakt. Ik heb een vast rooster met 8 cliënten en dat vind ik ook wel prima zo.

 

Voor de cliënten zijn wij veel meer dan alleen huishoudelijke hulp, soms voel je je ook maatschappelijk werker en verzorgende, maar je bent vooral een luisterend oor. Ik heb ook regelmatig contact met de familie en dat je écht gewaardeerd wordt, merk je in grote en kleine dingen. Zo had de dochter van een cliënt mij ooit getagd in een winactie van een supermarkt. Ze werd uitgekozen en kwam mij vervolgens een kerstman brengen!  Ook ben ik ooit na het overlijden van een cliënt door de familie bij naam genoemd in het dankbericht dat ze in de krant lieten zetten. Het is fijn om te weten dat je echt iets voor ze betekend hebt.

 

Werken als hulp in de huishouding heeft veel voordelen als je op zoek bent naar flexibiliteit i.c.m. je gezin, hobby of misschien wel een opleiding. Je werkt bijvoorbeeld onder schooltijd van de kinderen, dat scheelt in opvangkosten en geeft je meer tijd met je gezin. Verder ga ik overal op de fiets heen, want ik werk vooral in de verschillende dorpen van gemeente Cranendonck. Lekker makkelijk, zo dichtbij.

 

In principe werk ik zelfstandig, maar ik heb hele leuke collega's. Wij zijn samen met 8 personen gestart en houden via een groepsapp contact. Iedere 6 weken spreken we bij een van ons thuis af om samen een borreltje te doen en bij te praten, omdat we elkaar tijdens het werk natuurlijk niet zien. Als er een teamactiviteit is, dan gaan we er ook samen heen.

 

Om dit werk te kunnen doen moet je flexibel en geduldig zijn, maar ook te vertrouwen. Je komt immers bij mensen thuis. Een luisterend oor kunnen bieden, begripvol zijn én doorzettingsvermogen hebben, zijn ook goede kwaliteiten om te hebben. Onder de streep krijg je er ontzettend veel energie en dankbaarheid voor terug. Ook dat je met verschillende type personen te maken hebt, met allemaal een uniek eigen verhaal, maakt het werk erg leuk! "

 

Wil jij net als Conchi ook als Hulp in het Huishouden bij jou in de buurt aan de slag?

 

Check dan hier de vacature!