24-04-2023

De vernieuwde BBL opleidingen: Efficiënter, korter én toegankelijker!

De BBL opleidingen bij Land van Horne zijn vernieuwd, maar vooral verbeterd. Niet dat de lesstof ontoereikend was, die was reeds met zorg samengesteld. Er is vooral gekeken naar een efficiënte indeling en opbouw van de opleiding.

Geen zorgopleiding nodig als basis

De belangrijkste wijziging: IEDEREEN met een vmbo of mbo niveau 2 opleiding kan zich aanmelden. Een zorggerelateerde vooropleiding is geen vereiste. Passie voor de zorg natuurlijk wel! Ook als je voor de opleiding verpleegkundig niveau 4 wilt gaan, hoef je niet al verzorgende IG-er te zijn.

 

Verkorte opleiding

Doordat het traject compacter en efficiënter ingericht is, kun je je verzorgende IG diploma al in 2 jaar halen. Een volledige opleiding tot verpleegkundige is mogelijk in 3 jaar (je hebt dus geen zorgdiploma als basis nodig). Hoezo korter? Sommige lesmodules zijn bijvoorbeeld samengevoegd omdat de lesstof overlap bevatte.

 

Aandacht en begeleiding

Tijdens je opleiding word je goed begeleid door o.a. Sabina van Kessel - ’t Hart, stage coördinator BBL Opleidingen bij Land van Horne. ‘Samen met teamleiders, stagebegeleiders op de werkvloer en vanuit mijn afdeling Opleidingen monitoren we jouw vooruitgang, begeleiden we je tijdens het leertraject en hebben we aandacht voor jouw persoonlijke behoeften. Er is altijd ruimte voor het gesprek, zodat we indien nodig voor een op maat gemaakte oplossing kunnen gaan.’

 

Verzorgende IG en verpleegkundige starten samen

‘In het eerste les jaar start zowel de opleiding verzorgende IG als verpleegkundige in dezelfde groep. De verpleegkundigen krijgen extra lesstof. Deze combinatie zorgt voor extra veel flexibiliteit: merk je als verzorgende IG-er dat je tóch een tandje bij wilt zetten? Een switch naar verpleegkundige is zo gemaakt. Is de werklast voor verpleegkundige tóch niet lekker te combineren met je privéleven? Dan kun je een stapje terug doen naar verzorgende IG. De eerste 4 weken staan volledig in het teken van basiszorgkennis opdoen. Je gaat dan elke dag naar school, daarna is dat nog 1 dag per week. Als BBL-er verzorgende IG kun je kiezen uit 24, 28 of 32 uur werken. De keuze voor BBL verpleegkundige bestaat uit 24 of 28 uur per week, i.v.m. de iets hogere werklast van de opleiding.’

 

Goede arbeidsvoorwaarden

Een BBL opleiding volgen bij Land van Horne biedt veel voordelen. Zo kon je altijd al rekenen op:
- een goed salaris tijdens de opleiding
- goede begeleiding
- en een vast dienstverband na behalen diploma

Nu kun je zelfs kiezen voor een verkorte opleiding en zijn de salarissen nóg beter geworden omdat je meteen in je functiegroep ingeschaald wordt. Aanmelden voor de BBL opleiding met start in september kan t/m 28 mei.

 

Check hier de vacature

 

Heb je interesse, maar twijfel je?

Het is mogelijk om je aan te melden voor de Zorgexperience. Je loopt dan een dagje mee in de zorg om te proeven of het bij je past. Een leuke ervaring, dat bovendien een goed beeld kan scheppen van wat het werk inhoudt. Bel gerust met Opleidingen te bereiken op:  088 987 84 63. Of stuur een e-mail naar opleidingen@landvanhorne.nl.