21-04-2023

Het verhaal van Jeroen en Angelique, verzorgenden IG: "Ik zie mijn schoonbroer vaker dan mijn eigen zusje!"

Jeroen Haex en Angelique Hendrix, schoonbroer en schoonzus, zijn beide werkzaam op de somatiek afdeling in Hornehoof. Een hechte band, goede samenwerking en lekker veel humor tussendoor!

Hoewel ze beide al zo'n 22 jaar werkzaam zijn bij Land van Horne, zitten ze pas relatief kort bij elkaar op deze locatie. Angelique is van de allereerste lichting BOL-opleiding Verzorgende IG en startte bij Van Berlo Heem. Vanaf 2009 werd ze zorgcoördinator en na de sluiting van deze locatie heeft ze in Hushoven gewerkt om vervolgens zo'n 3 jaar geleden op Hornehoof te belanden.

 

Tour de Land van Horne
Ook Jeroen is gestart bij Van Berlo Heem, tijdens zijn opleiding Verzorgende IG zat hij bij St. Joseph en daarna ging hij als zorgcoördinator aan de slag bij St.Charles. Jeroen werkte enkele jaren bij het Geriatrische Revalidatiecentrum om vervolgens zo'n 2 jaar geleden neer te strijken bij Hornehoof, op aanraden van zijn schoonzus. Een hele toer door Land van Horne, waar hij op iedere locatie ontzettend veel geleerd en mooie uitdagingen gehad heeft. Jeroen gelooft ook echt in de meerwaarde van het jezelf blijven prikkelen en ontwikkelen, mits dit iets is dat je ambieert natuurlijk.

 

Zus en vrouw Veronie
De verbindende factor tussen Jeroen en Angelique is Jeroen zijn vrouw - de zus van Angelique - genaamd Veronie. Jeroen is haar tijdens de opleiding tegengekomen, dus ook zij werkt in de zorg. Veronie is jaren lang werkzaam geweest op het Zorgplein, óók bij Land van Horne. Toen hun kinderen nog heel klein waren, pasten Angelique, Jeroen en Veronie om beurten op de hele kliek, als de anderen moesten werken.

 

Een goede balans
Op de vraag hoe de balans tussen werk en privé is als je zo nauw samenwerkt, zegt Angelique gekscherend: 'Ik zie mijn schoonbroer vaker dan mijn eigen zusje!' Waarop Jeroen roept: 'Ik zie mijn schoonzus vaker dan mijn eigen vrouw!' Toch werkt het ontzettend goed samen, op het werk zijn ze écht collega's en in privésfeer écht familie, maar altijd zijn ze er indien nodig voor elkaar.