21-04-2023

Imane Cherkaoui, Leerling BBL Verzorgende IG: "Mijn uiteindelijke doel is om verpleegkundige te worden."

"Ik doe dit werk écht met liefde en passie en haal daar zoveel voldoening uit, dat ik ook echt meer wil kunnen en mogen om de cliënten te helpen. Mijn uiteindelijke doel is om verpleegkundige te worden."

Imane, een inspirerende jonge dame en moeder van 4, heeft met de nodige uitdagingen te maken. Maar bij de pakken neerzitten doet ze niet, dát zit niet in haar DNA. Door juist te communiceren en open te zijn zit ze helemaal op haar plek bij Land van Horne.

 

Enkele jaren geleden startte ze bij een ander zorginstelling met de BBL opleiding Verzorgende IG. Door enkele flinke hobbels op haar levenspad, was ze genoodzaakt om de opleiding af te breken. Na hard werken, aardig wat geregel en een dosis doorzettingsvermogen heeft ze alles weer op de rit. Haar geheim? Plannen, vooruitdenken en niet opgeven.

 

In december 2021 startte Imane bij zorgcentrum Hieronymus bij Land van Horne als aspirant helpende plus. Algauw merkte ze dat ze meer in haar mars had. Ze vroeg aan de afdeling Opleidingen of ze de BBL opleiding verzorgende IG kon hervatten. Na een test waarin haar kwaliteiten getoetst werden, was het duidelijk: Imane mocht de opleiding weer oppakken, al moest ze wel een stukje herhalen.

Bij de BBL opleiding doe je elk leerjaar op een andere afdeling praktijkervaring op (somatiek, pg of thuiszorg). Zo krijg je alle kneepjes van het zorgvak onder de knie en kun je proeven wat het beste past. Inmiddels is Imane gestart in haar 2de leerjaar van de '3 IG' opleiding. Het eerste jaar heeft ze afgerond bij somatiek. Nu zit ze op PG bij Martinus en heeft er erg veel zin in: een mooie uitdaging met nieuwe collega's om haar heen.

 

"Ik doe dit werk écht met liefde en passie en haal daar zoveel voldoening uit, dat ik ook echt meer wil kunnen en mogen om de cliënten te helpen. Mijn uiteindelijke doel is om verpleegkundige te worden.

 

De combinatie opleiding en jonge kinderen is soms wel pittig. Ik moet vaak om 7 uur al beginnen en dan gaan de kinderen op tijd naar de oppas. Gelukkig heb ik ook de (buitenschoolse) opvang goed kunnen regelen zodat ik mijn uren kan maken én thuis alles rond krijg.

 

Maar makkelijk was het niet. Ik heb bij HR, mijn leertrajectbegeleider en andere instanties op momenten wel aan de bel moeten trekken omdat ik tegen vanalles aan liep. Doordat ik zaken bespreekbaar heb gemaakt, hebben we samen oplossingen kunnen vinden. Daar ben ik wel trots op, ik laat me namelijk niet zomaar uit het veld slaan.

Ik ben erg tevreden over Land van Horne en de afdelingen waarmee ik te maken heb gehad. Maar ik voel me vooral gehoord op die momenten dat ik hulp nodig had. Als BBL leerling heb ik wel als tip voor alle medeleerlingen: je moet zelf waken voor je leerproces. Door de toenemende werkdruk wordt je soms als werknemer ingedeeld, dat is niet erg, maar je moet erop letten dat er ruimte blijft voor jouw leerproces. Daarvoor ben je tenslotte bij Land van Horne: om jezelf te ontwikkelen en te leren, zodat je na voltooiing van de opleiding nóg beter cliënten en collega's kunt ondersteunen."

 

Wil jij net als Imane jezelf ontwikkelen als verzorgende IG en doorgroeien binnen het mooiste vak dat er is? Maar ook in het proces jezelf zijn en jezelf blijven? Meld je aan voor de BBL opleiding verzorgende IG!