29-02-2024

Megan verdient bij als Hulp in de huishouding

Al 1,5 jaar werkt Megan, student geneeskunde, als bijbaan Hulp in het Huishouden bij mensen thuis. Hier ondersteunt ze voornamelijk ouderen in het huishouden, zodat deze langer kunnen genieten van hun eigen schone haard.

Megan vertelt: "Ik ben dit werk om meerdere redenen gaan doen. Ik studeer momenteel geneeskunde en naast het kennisaspect van mijn studie wilde ik graag meer mensenkennis opdoen. Door bij de cliënten thuis te komen, ontwikkel je het vermogen om je beter in leven, om te gaan met slecht nieuws over bijvoorbeeld hun fragiele gezondheid en doe je levenservaring op dat je meteen mee kunt nemen in je eigen ontwikkeling.

 

Daarnaast heb ik jarenlang bij een supermarkt gewerkt waar ik onder andere ook moest schoonmaken. 

 

Als ik dan toch moet poetsen, dan doe ik dat liever voor iemand die er erg blij mee is.

 

Dat voelt veel beter. En eerlijk is eerlijk, het verdient ook best goed. Sommige weken kan ik flink wat uren maken, dat kan ik allemaal aangeven bij de planners, die flexibiliteit is er. Maar veel uur in de week is wel hard werken. Want fysiek kan het best pittig zijn.

 

Je komt allerlei type mensen tegen, sommige cliënten zijn een beetje nors, andere eenzaam en je hebt ook de vrolijke oudjes. Mocht er gemopperd worden, dan ga ik niet met ze in discussie, maar klets lekker met ze over koetjes en kalfjes. Dat vinden ze zichtbaar fijn. Ik houd het vooral luchtig.

 

Om dit dankbaar werk te kunnen doen moet je wel contact met mensen kunnen leggen, dus hier gevoel voor hebben. Verder is het wel aanpoten omdat het fysiek werk is, afraffelen is geen optie, want misbruik maken van het vertrouwen dat je krijgt is echt not done!

 

Op zoek naar vakantiewerk of bijbaan?

Wil jij ook in de vakanties of als bijbaan lekker bijverdienen met ontzettend dankbaar werk, waarmee je óók nog eens goede levensskills opdoet? Ga dan net als Megan aan de slag als medewerker Hulp in het Huishouden en maak het verschil!

 Megan-Holzken-in-vorm.png