21-04-2023

Mien Jansen, zorgassistent: "Ik houd van mijn werk, mijn collega's en van de bewoners. Dit ga ik sowieso missen."

Mien Janssen, een goedlachse, kwieke vrouw met enorm veel passie voor de zorg. Van ophouden wil ze eigenlijk niets weten. Hoewel Mien het afgelopen jaar al met pensioen mocht, is ze toch nog bij St. Joseph in Nederweert blijven plakken. Zodoende heeft ze ook nog haar 25-jarige jubileum op deze locatie volgemaakt, een hele prestatie! Afgelopen december heeft ze dan toch haar carrière bij Land van Horne afgesloten. Voordat ze met pensioen ging heeft ze eerst nog teruggeblikt op haar carrière bij Land van Horne. 

Mien is een échte zorgkanjer, vanaf haar 18de werkt ze al in de zorg. Ze startte in de wijkzorg en werkte in versnipperde diensten over de week. Toen haar echtgenoot op jonge leeftijd overleed, zocht Mien meer vastigheid en betere werktijden voor de zorg van haar jonge kinderen. Ze startte naast haar baan, ook als huiskamermedewerker bij St. Joseph voor 12 uur in de week. Door de inzet van een teamleider en voormalig directeur, kreeg Mien meer uren en kon ze zich volledig op één baan richten. Ze is hen hier erg dankbaar voor.

 

Werken bij St. Joseph is Mien op het lijf geschreven, haar eerste team was heel hecht. Zo hecht, dat ze elkaar nog steeds jaarlijks treffen. Samen met haar collega's zat ze in de pilot voor het concept kleinschalig wonen, waar belevingsgerichte zorg de norm werd. Ook van haar huidige team kan Mien genieten. Zij leert ontzettend veel van de jongeren, maar brengt op haar beurt hen ook levenswijsheid bij.

 

Toch zit Mien iets dwars: corona en pensioen is een vreselijke combinatie. Door aangescherpte maatregelen kon haar pensioenfeest niet doorgaan, ook haar 25-jarig jubileum in november mocht niet gevierd worden. "Begrijpelijk natuurlijk, maar toch doet het pijn. Het gaat niet om het feest, maar vertrekken zonder afscheid is vreselijk, juist door die jarenlange band die je hebt opgebouwd met vrijwilligers, collega's, bewoners en families. Je kunt het zo niet afsluiten, dit hoor ik van meerdere collega's die inmiddels met pensioen zijn."

 

Mien sluit af: "Ik houd van mijn werk, mijn collega's en van de bewoners. Dit ga ik sowieso missen. Ik weet nog niet wat ik met mijn vrije tijd ga doen, maar lang stilzitten gaat het niet worden!"