21-04-2023

Robin Raemakers, vrijwilliger: "Vroeger wilde ik net zoals zoveel meisjes, óf dokter óf stewardess worden. Ik ben in de luchtvaart terechtgekomen, maar wil me uiteindelijk toch laten omscholen tot verpleegkundige."

Robin (26 jaar) uit Weert, helpt sinds kort uit als vrijwilliger bij Land van Horne. Zij is ingezet op de Revalidatieafdeling op 't Zorgplein en bij zorgcentrum Martinus, waar ze cliënten helpt voorzien van hun maaltijden. 

 

Eindhoven Airport
Hoe ze hier terecht is gekomen? Robin vertelt dat ze eerst als Operations Manager werkzaam was op Eindhoven Airport, een erg leuke baan waarbij ze leiding gaf aan zo'n 50 tal medewerkers. Samen met haar team waren ze verantwoordelijk voor alle handelingen die noodzakelijk waren om een vliegtuig weer startklaar te maken voor de vlucht. Toen door het coronavirus het vliegverkeer stil kwam te liggen, kwam Robin helaas zonder werk te zitten.

 

Overstap naar zorg
Maar van deze tegenslag maakt Robin een kans. Want stiekem ambieert Robin toch een toekomst in de zorg. 'Vroeger wilde ik net zoals zoveel meisjes , óf dokter óf stewardess worden. Ik ben in de luchtvaart terechtgekomen, maar wil me uiteindelijk toch laten omscholen tot verpleegkundige. Mijn moeder werkt als teamcoördinator bij de huishouding bij Land van Horne en via haar ben ik in contact gekomen met een teamleider van Martinus. Na een gesprek mocht ik gauw genoeg als vrijwilliger meehelpen met het rondbrengen van maaltijden'.

 

Maaltijden en dankbaarheid
Omdat veel cliënten door corona hun maaltijden op hun kamer nuttigen, brengt Robin het eten rond, maakt praatjes met de ouderen en haalt later de vaat weer op. Daarna maakt ze nog een rondje met het drinken. Robin vertelt: 'het is écht fantastisch werk en zo dankbaar! Niet alleen vanuit de ouderen, maar ook de zorgmedewerkers. Iedereen is blij dat je komt meehelpen, je voelt echt dat je ertoe doet en dat je een verschil maakt voor al deze mensen'.

 

Echt aan te raden
Uiteindelijk gaat Robin zelf aan een opleiding tot zorgmedewerker starten, misschien iets eerder dan gepland, maar duidelijk wel noodzakelijk. Voor nu helpt ze nog even op de werkvloer mee, want de medewerkers kunnen de extra handjes bij alledaagse taken heel goed gebruiken. Het vrijwilligerswerk kan ze iedereen aanraden: 'Het is soms aanpoten en in het begin wel even wennen met je draai vinden, maar het is het zo waard om de dankbaarheid te zien bij de cliënten en collega's!'