Bezoek-

vrijwilliger

 

Vind jij het fijn om iemand een bezoekje te brengen die veel alleen is? Dit kan echt een groot verschil maken in iemands leven. Bij ouderen nemen de sociale contacten af en is de kans op eenzaamheid groter. Je zult merken hoe iemand naar die middag in de week toeleeft; die middag waarop je langs komt om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken, over alledaagse dingen te praten, een wandeling te maken, de krant te lezen, een spel te doen of te helpen met het skypen met de familie in het buitenland. Het zijn de kleine dingen die het doen. Maak jij het verschil?

Veel ouderen voelen zich eenzaam

Je kunt veel betekenen voor mensen die door allerlei omstandigheden in een isolement dreigen te raken. Het kunnen ouderen zijn die geen kinderen hebben, of van wie de kinderen ver weg wonen, mensen die niet meer mobiel zijn, of niet meer goed nieuwe contacten durven aan te gaan, of van wie een partner of diverse familieleden er in een korte tijd niet meer zijn. Zij hebben grote behoefte aan een moment waarop er uitgebreid echte aandacht voor hen is. Er zijn in Nederland maar liefst 200.000 ouderen die extreem eenzaam zijn en daarnaast voelen 900.000 ouderen zich eenzaam. Ook in een zorgcentrum waar veel bedrijvigheid is, zijn er ouderen die deze extra aandacht nodig hebben.

 

Bezoekvrijwilligers van Land van Horne geven ouderen een moment van aandacht. Ben jij degene die iemand anders doet opfleuren? Je geeft een paar uurtjes van je tijd, maar je krijgt er veel voor terug.

 

Breng jij een moment van aandacht?

Wil je hier meer over weten? Neem contact op met een van onze coördinatoren vrijwilligerswerk voor een oriënterend gesprek. Samen bekijken jullie wat jouw talenten, hobby's of interesse zijn en bij welke cliënt - die extra aandacht nodig heeft - dit aansluit. Dit kan als bezoekvrijwilliger, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden voor je.