Chauffeursteam

 

Ouderen die ondersteuning nodig hebben bij de invulling van hun dag, kunnen naar onze dagbesteding komen. Een probleem voor sommige bezoekers is echter het vervoer. Als de familie hen niet kan brengen en halen, kan een vrijwilliger dit mogelijk doen. Soms hebben we een nieuwe vrijwilliger in het chauffeursteam nodig. Ben jij dienstverlenend ingesteld en kun je goed omgaan met oudere mensen? Wil jij mensen thuis ophalen en weer veilig thuisbrengen?

Wat doet een vervoersvrijwilliger?

Als vervoervrijwilliger maak je het mede mogelijk dat ouderen de deur uit kunnen, anderen ontmoeten en structuur in hun dag en week krijgen. Dagbesteding ondersteunt hen in het thuiswonen. 

 

John Seuren, coördinator vrijwilligerswerk bij de Stichting Land van Horne, legt uit wat een vervoervrijwilliger doet: "De vrijwilliger haalt met zijn of haar eigen auto cliënten thuis op en brengt hen naar de dagactiviteit. Ook kan hij of zij ervoor kiezen de terugreis naar huis te verzorgen aan het eind van de dag." De vrijwilligers kunnen namelijk aangeven op welk dagdeel (of –delen) van de week zij beschikbaar zijn. John vervolgt: "De reiskosten worden vergoed. De vrijwilligers ervaren het persoonlijke contact met de cliënt als belangrijk voordeel van dit werk. Het is gezellig en dankbaar werk waar ze veel voldoening uithalen." Ook zijn er enkele chauffeurs die in een busje van Land van Horne het vervoer verzorgen.

 

Wil jij chauffeur zijn voor onze cliënten?

We hebben gelukkig vaste teams van vervoervrijwilligers. Met enige regelmaat is versterking nodig of zijn we op zoek naar enkele nieuwe leden voor het chauffeursteam. Heb je interesse om ritten te verzorgen voor onze bezoekers van de dagbesteding? Neem contact op met een van onze coördinatoren vrijwilligerswerk voor een oriënterend gesprek. Zij kunnen vertellen of er chauffeurs nodig zijn of welke andere mogelijkheden er zijn.