Fietsmaatje

 

Binnen diverse zorglocaties van Stichting Land van Horne kunnen we gebruik maken van een mooie elektrische ondersteunde duofiets. Vrijwilligers die samen met onze bewoners op pad willen gaan met de duofiets, zijn van harte welkom.

 

 

 

Goed voorbereid op pad

Lekker met de wind in je haren een fietstochtje op de elektrisch aangedreven duofiets of rolstoelfiets door de wijk of het dorp, hopelijk met een zonnetje op je bol.. daar word je toch gewoon gelukkig van? Onze bewoners vinden dat absoluut genieten. Natuurlijk krijg je vooraf 'fietsles' zodat je vertrouwd raakt met de fiets, al kunnen we nu al zeggen dat het lichter en makkelijker is dan het lijkt. Dagen en tijden zijn in overleg mogelijk.

Wat krijg je ervoor terug?

Als fietsmaatje voor onze bewoners heb je een plek waar je gewaardeerd wordt voor je inzet en kunt genieten van mooie verhalen over 'vreuger'. Maar vrijwilligerswerk is meer dan gewoon een fietstochtje met onze cliënten. Allereerst doe je het, omdat je zelf de verbinding en sociale contacten zoekt. Je geeft kleur én mooie herinneringen aan hun leven. En voor alles wat jij geeft, is er een leuke attentieregeling bij Land van Horne. Er is een reiskostenvergoeding en je krijgt mogelijkheden tot het bijwonen van interessante cursussen, zoals de cursus 'begeleiden van cliënten in een rolstoel' of de cursus 'dementie en onbegrepen gedrag'.

 

Contact

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een van onze coördinatoren vrijwilligerswerk voor een oriënterend gesprek.