Gastvrouw/heer in de dagbesteding

 

Ben je een groepsmens en wil je graag iets voor mensen uit de wijk betekenen? Een mogelijkheid is om te helpen bij dagbesteding. Dit is voor ouderen die ondersteuning nodig hebben bij het invullen van hun dag. Omdat ze niet meer zo mobiel zijn bijvoorbeeld, eenzaam of wat vergeetachtig worden. Zij komen een of meerdere dagen naar de dagbesteding in de buurt. Als vrijwilliger ondersteun je de professional. Samen met de cliënten kijk je waar de behoeften liggen. Dat kan een praatje zijn, een spel, een beweegactiviteit, een activiteit met de hele groep of individuele aandacht voor een cliënt.

Vrijwilligers aan het woord

Margriet Hompes en Mientje Tromp zijn twee vrijwilligers van de dagbesteding in Nedermazehof. "Er is tijd voor een kop koffie, een praatje met de deelnemers en we ondernemen samen activiteiten", licht Margriet hun taken toe. "De sociale contacten zijn belangrijk; het voorkomt dat mensen eenzaam zijn", vult Mientje aan.

 

"Ook zelfstandig kunnen werken"

Wat is belangrijk om vrijwilligerswerk te kunnen doen bij de dagbesteding? "Dat je affiniteit met ouderen hebt. Daarnaast moet je zelfstandig kunnen werken en verantwoordelijk zijn. We hebben namelijk ook een signaleringsfunctie. Je wordt daar overigens in begeleid", antwoordt Margriet. "Ik vind het bijzonder iets te betekenen voor mensen. Ik haal er veel voldoening uit en het is dankbaar werk", vertelt Mientje. 

 

Contact

Wil je meer weten over de dagbesteding of andere mogelijkheden om iets te betekenen voor ouderen? Neem contact op met een van onze coördinatoren vrijwilligerswerk voor een oriënterend gesprek.