Gastvrouw of -heer in een eetpunt

 

Een ander voorbeeld van een vrijwilligerstaak is het helpen in een eetpunt of gasterij. In een eetpunt kunnen mensen uit de wijk komen eten. Voor mensen die alleen zijn, of voor wie het koken iedere dag veel energie kost, is dit echt een uitkomst. Als gastvrouw of -heer draag je bij aan de sfeer van het eetpunt, aan gezellige ontmoetingen tussen mensen. Is dit iets voor jou?

Afwisselende en mooie ontmoetingen

In de meeste (woon)zorgcentra hebben we een eetpunt of een gasterij. Mensen kunnen hier samen met anderen een dagmenu nuttigen. Bij sommige eetpunten tussen de middag, en bij andere ook in de vroege avond. In de gasterijen die wat uitgebreider zijn, kunnen mensen ook een kopje koffie drinken met wat lekkers en gerechten van de kaart bestellen. Een gastvrouw of -heer werkt samen met andere vrijwilligers en de medewerkers van de gasterij. In sommige eetpunten zorgen vrijwilligers samen voor het reilen en zeilen van het eetpunt. Een afwisselende vrijwilligerstaak met iedere keer weer mooie ontmoetingen.

 

Contact

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een van onze coördinatoren vrijwilligerswerk voor een oriënterend gesprek.