Klussen en tuinieren

 

Twee rechtse handen of tien groene vingens? Er zijn ook diverse ondersteunende klussen die vrijwilligers voor ons doen. Gelukkig hebben we al veel vrijwilligers die dit graag doen. Maar we willen toch even aangeven hoe breed het vrijwilligerwerk kan zijn. Denk aan het onderhouden van een tuin en het tuingereedschap, het schoonhouden van een aquarium, het verzorgen van de dieren in de dierenweide, of het verzorgen van bloemen of planten.

 

Ook klusjes zijn belangrijk voor het welzijn

Een tuin, een voliére of een aquarium geeft mensen veel plezier en ontspanning. Maar wie houdt dit allemaal bij? Deze karweitjes zijn voor het welzijn van onze ouderen heel belangrijk. Soms heeft een cliënt ook een klusje in het appartement, zoals het ophangen van een schilderij of afstellen van een nieuwe tv als familie niet in de buurt woont bijvoorbeeld. Voor deze en andere werkzaamheden zijn wij aangewezen op de ondersteuning van welwillende vrijwilligers. Zij steken een of meer dagdelen per week hun handen uit de mouwen en zetten hun praktisch inzicht in voor het welzijn van de ouderen.

 

Oriënterend gesprek

Er zijn niet altijd vrijwilligersvacatures voor deze taken, maar informeer zeker naar de mogelijkheden bij interesses. Mocht er op dat moment geen vacature open staan, zijn er misschien zijn er andere dingen die je leuk vindt om te doen voor ouderen. We horen gaan van je.