Opleiding helpende plus

 

 

Heb jij hart voor de ouderenzorg en wil jij graag bijdragen aan de juiste zorg, maar heb jij nog geen zorgdiploma? Dan is dit misschien hét moment voor jou om een BBL-opleiding te starten!

De opleiding start in september 2024. Aanmelden kan t/m 2 mei. 

 

Check hier de vacature!

Opleidingsbureau (afdeling HRM)

 088 987 84 63
 werkenbij@landvanhorne.nl

Hoe ziet mijn dag eruit als helpende plus?

Als helpende plus geef je zorg aan mensen die voor een korte of langere tijd niet voor zichzelf kunnen zorgen. Dit kan bij mensen thuis zijn of in een zorginstelling. Als helpende plus heb je veel contact met cliënten en collega's. Je hebt verzorgende, begeleidende, huishoudelijke en organisatietaken. Het is een afwisselende baan, want werken met mensen maakt elke dag anders.

 

Hoe ziet mijn leertraject eruit?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Een leertraject van werken én leren. Om je voor te bereiden op de praktijk ga je de eerste maand 4 dagen per week terug naar de schoolbanken en 1 dag aan het werk. Na deze periode ga je 1 dag in de week naar school. In de resterende uren ga je onder begeleiding werken in verschillende (woon)zorgcentra en/of bij mensen thuis. Na 1 jaar heb je je diploma op zak met een pluspakket van Land van Horne waardoor je onder andere ook medicatie uit een baxter mag geven.

 

Kom ik in aanmerking voor deze opleiding?

Je kunt de opleiding Helpende Plus volgen als je in het bezit bent van minimaal een vmbo (kaderberoepsgerichte leerweg) of vergelijkbaar diploma.  

Voordelen
Je krijgt iedere maand een salaris
Je opleiding wordt vergoed
Je krijgt goede professionele begeleiding
Je werkt in een vertrouwde omgeving
Je maakt vanaf dag 1 onderdeel uit van een team

Arbeidsvoorwaarden

Als je de opleiding via ons volgt, hoef je zelf geen opleidingskosten en studiemateriaal te betalen. En niet onbelangrijk, je ontvangt direct een salaris volgens salarisschaal 25 conform de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Als je de opleiding via Land van Horne volgt, hoef je zelf geen opleidingskosten én studiemateriaal te betalen. Je kunt kiezen om gemiddeld 24 of 28 uur per week te werken. Diploma op zak? Dan ontvang je bij wederzijdse tevredenheid direct een vast contract. 

De bedragen in de cao VTT zijn gebaseerd op een dienstverband van 36 uur per week. Je ontvangt daarnaast een onregelmatigheids- toeslag. Ben je jonger dan 21 jaar, dan ontvang je een percentage van het wettelijk minimum jeugdloon, afhankelijk van je leeftijd. De salarissen van medewerkers die al in dienst zijn en de opleiding willen volgen, worden individueel bekeken.

Selectieprocedure

Op dit moment is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de bbl-opleiding Helpende Plus. Houd de vacatures of social media kanalen in de gaten voor de aanmeldperiodes.

 

Erkend leerbedrijf

Land van Horne is een erkend leerbedrijf. Leerlingen brengen nieuwe kennis mee in onze organisatie en bieden een frisse blik op bestaande situaties.

Meer informatie of aanmelden?

Heb je interesse in de bbl-opleiding Helpende Plus? Meld je dan aan via de vacature op de website. Staat de vacature niet vermeld op de website, neem dan contact op met de collega's van het Opleidingsbureau. Zij kunnen je meer informatie geven over de start van de opleiding.

 

088 987 88 88  opleidingen@landvanhorne.nl