Opleiding Verpleegkundige (niveau 4)

 

Ben jij verzorgende IG en wil jij je verder ontwikkelen? Dan is dit misschien het moment voor jou om weer in de schoolboeken te duiken. Stichting Land van Horne biedt verschillende opleidingen aan waaronder de opleiding Verpleegkundige (niveau 4) via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Dé kans om te werken en te leren, inclusief salaris. In 2 jaar tijd heb jij je diploma behaald en kun je zelfstandig aan de slag.

 

De opleiding start in september 2024. Aanmelden kan t/m 2 mei. 

 

Check hier de vacature!

Opleidingsbureau (afdeling HRM)

 088 987 84 63
 werkenbij@landvanhorne.nl

Hoe ziet mijn dag als verpleegkundige eruit?

Als verpleegkundige geef je zorg aan mensen die voor korte of langere tijd niet voor zichzelf kunnen zorgen. Dit kan bij mensen thuis of in een zorginstelling. Dit doe je aan de hand van de daarvoor geldende protocollen. Ook ben je mede verantwoordelijk voor het opstellen van zorgplannen. De werkzaamheden bestaan uit: het observeren van cliënten, het verrichten van verpleegtechnische handelingen, je verstrekt medicijnen en ziet toe op het juiste gebruik ervan, je assisteert behandelaars en je begeleidt, stimuleert en motiveert cliënten bij activiteiten. Je ziet toe op de kwaliteit van zorg, verricht administratieve taken waaronder rapportage en begeleidt en informeert cliënten, familie en relaties van cliënten. Ook begeleid je collega's. Het is een afwisselende baan, want werken met mensen maakt elke dag anders.

 

Hoe ziet mijn leertraject eruit?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Een leertraject van werken én leren. De volledige opleiding duurt in totaal 2 jaar. Tijdens de opleiding werk je minimaal 24 uur per week en om je voor te bereiken op de praktijk ga je gemiddeld 1 dag per week naar school. Afhankelijk van je contracturen ontvang je per lesdag doorbetaalde lestijd van je werkgever. De studiebelasting bedraagt ongeveer 20 uur per week. Onder begeleiding ga je werken in verschillende (woon)zorgcentra en/of bij mensen thuis.

 

Wat leer je tijdens de opleiding?

• Methodisch werken: analyseren en coördineren van de (complexe) zorg.
• Verpleegkundige diagnose stellen.
• Coachen van collega's in complexe zorgsituaties.
• Verbeterplannen maken op afdelings- en bewonersniveau.
• Verbanden leggen tussen bijvoorbeeld zorginhoudelijke ontwikkelingen op landelijk niveau en dit vertalen naar de eigen werkplek.
• Klinisch redeneren.

 

Kom ik in aanmerking voor deze opleiding?

Je komt in aanmerking voor deze opleiding wanneer je in het bezit bent van een mbo diploma Verzorgende IG niveau 3 en intra- en/of extramurale werkervaring hebt in een zorgfunctie op dit niveau. Het is een vereiste dat je het diploma Verzorgende IG aan ons kunt tonen alvorens je in de selectieprocedure wordt meegenomen. Daarnaast ben je in het bezit van eigen vervoer en ben je in de gelegenheid om ingezet te worden op verschillende locaties bij Land van Horne. Jouw reisafstand voor woon-werk verkeer bedraagt maximaal 30 kilometer per enkele reis.

Voordelen
Je krijgt iedere maand een salaris
Je opleiding wordt vergoed
Je krijgt goede professionele begeleiding
Je werkt in een vertrouwde omgeving
Je maakt vanaf dag 1 onderdeel uit van een team

Arbeidsvoorwaarden

Als je de opleiding via Land van Horne volgt, hoef je zelf geen opleidingskosten én studiemateriaal te betalen. En niet onbelangrijk, je ontvangt direct een salaris volgens salarisschaal 45 conform de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Je kunt kiezen om gemiddeld 24 of 28 uur per week te werken. Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Diploma op zak? Dan ontvang je bij wederzijdse tevredenheid direct een vast contract. De opleiding vindt plaats bij Gilde Opleidingen in Weert. Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

De bedragen in de cao VTT zijn gebaseerd op een dienstverband van 36 uur per week. Je ontvangt daarnaast een onregelmatigheidstoeslag. Ben je al in dienst bij Land van Horne? Om te voorkomen dat je er nominaal op achteruit gaat, ontvang je tijdens je opleiding minimaal een bruto bedrag dat overeenkomt met het nominale bruto salarisbedrag dat je ontving voorafgaand aan de opleiding.

Selectieprocedure

De opleiding start 2 keer per jaar. Aanmelden voor start in september kan via deze vacature.

 

Erkend leerbedrijf

Land van Horne is een erkend leerbedrijf. Leerlingen brengen nieuwe kennis mee in onze organisatie en bieden een frisse blik op bestaande situaties.

Meer informatie of aanmelden?

Heb je interesse in de bbl-opleiding Verpleegkunde (niveau 4)? Meld je dan aan via de vacature op de website. Staat de vacature niet vermeld op de website, neem dan contact op met de collega's van het Opleidingsbureau. Zij kunnen je meer informatie geven over de start van de opleiding.

 

088 987 88 88  opleidingen@landvanhorne.nl