Opleiding Verzorgende IG

 

 

Wil jij gaan werken in zorg? Wil je graag werken en leren tegelijk? Stichting Land van Horne biedt verschillende opleidingen aan waaronder de opleiding Verzorgende IG via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Dé kans om te werken en te leren, inclusief salaris. In 3 jaar tijd heb jij je diploma behaald en kun je zelfstandig aan de slag. Het is zelfs mogelijk om 1 jaar eerder je diploma te behalen: Let wel, de werklast blijft hetzelfde, maar het traject is efficiënter en compacter ingericht. 

 

De opleiding start in september 2024. Aanmelden kan t/m 2 mei. 

 

Check hier de vacature!

Opleidingsbureau (afdeling HRM)

 088 987 84 63
 werkenbij@landvanhorne.nl

Hoe ziet mijn dag als verzorgende IG eruit?

Als verzorgende geef je zorg aan mensen die voor korte of langere tijd niet voor zichzelf kunnen zorgen. Dit kan bij mensen thuis of in een zorginstelling. De verzorgende IG verricht ook een aantal specifieke verpleegtechnische handelingen, als injecteren, het inbrengen van een katheter en wondverzorging. Het is een afwisselende baan, want werken met mensen maakt elke dag anders.

 

Hoe ziet mijn leertraject eruit?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Een leertraject van werken én leren. De volledige opleiding duurt normaliter in totaal 3 jaar. Afhankelijk van jouw achtergrond qua opleiding en/of werkervaring kun je de opleiding ook verkort volgen of versneld doorlopen, dus in 2 jaar. Je volgt dan een efficiënter en compacter ingericht traject.

Om je voor te bereiden op de praktijk ga je de eerste maand 5 dagen in de week naar school. Na een goede afronding van deze periode ga je de opgedane kennis in praktijk brengen. Onder begeleiding ga je werken in verschillende (woon)zorgcentra en/of bij mensen thuis. Je gaat in deze periode 1 dag per week naar school.

 

Kom ik in aanmerking voor deze opleiding?

Je kunt de opleiding verzorgende IG volgen als je in het bezit bent van de volgende diploma's:

  • Minimaal vmbo (kaderberoepsgerichte leerweg) of vergelijkbaar diploma.  
  • Minimaal mbo niveau 2. 
Voordelen
Je krijgt iedere maand een salaris
Je opleiding wordt vergoed
Je krijgt goede professionele begeleiding
Je werkt in een vertrouwde omgeving
Je maakt vanaf dag 1 onderdeel uit van een team

Arbeidsvoorwaarden

Als je de opleiding via Land van Horne volgt, hoef je zelf geen opleidingskosten én studiemateriaal te betalen. En niet onbelangrijk, je ontvangt direct een salaris volgens salarisschaal 35 conform de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Je kunt kiezen om gemiddeld 24, 28 of 32 uur per week te werken. Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Diploma op zak? Dan ontvang je bij wederzijdse tevredenheid direct een vast contract. De opleiding vindt plaats bij Gilde Opleidingen in Weert. 

De bedragen in de cao VTT zijn bruto per maand en gebaseerd op een dienstverband van 36 uur per week. Je ontvangt daarnaast een onregelmatigheidstoeslag. Ben je jonger dan 21 jaar, dan ontvang je een percentage van het wettelijk minimum jeugdloon, afhankelijk van je leeftijd. Ben je al in dienst bij Land van Horne? Om te voorkomen dat je er nominaal op achteruit gaat, ontvang je tijdens je opleiding minimaal een bruto bedrag dat overeenkomt met het nominale bruto salarisbedrag dat je ontving voorafgaand aan de opleiding.

Selectieprocedure

Je kunt de opleiding Verzorgende IG volgen als je in het bezit bent van minimaal een vmbo (kaderberoepsgerichte leerweg) of mbo niveau 2 diploma. Of een vergelijbaar diploma.

 

Erkend leerbedrijf

Land van Horne is een erkend leerbedrijf. Leerlingen brengen nieuwe kennis mee in onze organisatie en bieden een frisse blik op bestaande situaties.

Meer informatie of aanmelden?

Heb je interesse in de bbl-opleiding Verzorgende IG? Meld je dan aan via de vacature op de website. Staat de vacature niet vermeld op de website, neem dan contact op met de collega's van het Opleidingsbureau. Zij kunnen je meer informatie geven over de start van de opleiding.

 

088 987 88 88  opleidingen@landvanhorne.nl